Hogyan keressek bitcoint munkával?

Egyszerűbb mint gondolnád!

Egyrészt ha nem is értesz a bitcoinhoz, attól még ugyanazok a lehetőségeid vannak munkakeresésre. Keress olyan munkát amihez értesz, annyi különbséggel, hogy:

  • Az önéletrajzodba jól látható helyen beírod, hogy elfogadsz bitcoint.
  • A szokásos álláshirdetések mellett külön a bitcoinos álláshirdetéseket is nézed.

Ha értesz a bitcoinhoz, például programozó vagy és értesz a fizetések feldolgozásához, az nagy előny, és ezzel új munkalehetőségek nyílnak meg előtted.

Ha tudsz angolul vagy egyéb nyelven jól, és konyítasz is valamihez, akkor simán vállalhatsz Linuxos és Windows-os rendszeradminisztrációt távolról. Ilyen munkákat rendszeresen láthatsz a Reddit és a BitcoinTalk fórumokon. Ott van még a Rent-a-Coder ahol szintén megállapodhatsz bitcoinban valakivel. Nem kell programozásban és rendszergazdaságban gondolkodni: keresnek még tanárt, írót, videszerkesztőt és sok mást.

Feliratkozhatsz Fiverr.com-ra ami szintén támogatja a Paypal mellett a bitcoin fizetéseket is. Listázhatsz akár egy tucat szolgáltatást amihez értesz, és amit párezer forintnyi összegért elvállalsz. Itt design, SEO, szövegírás, reklámozáson keresztül éneklésen át tojások fejeden szétkenéséig mindenféle munka akad, olyanok is amiket te találsz ki, és ezekre akadnak is vevők! Ha értesz dolgokhoz, beszélsz nyelveket, ha tudsz valami szórakoztatót, és rászánsz egy picit időt, tudod hogy kommunikálj a kliensekkel, akkor nagyon gyorsan sok jól fizető munkát tudsz szerezni.

Néhány weboldal, ahol kereshetsz bitcoint mindenféle tudással:

Nem kell weboldalakra és unalmas űrlap kitöltősdire hagyatkozni egyébként. Betámadhatjuk egy vicces és lenyűgöző önéletrajzzal a nagyobb bitcoin cégek HR-eseit és igazgatóit is akár. Google a barátod. 🙂 Ha az ember beszéli a nyelvet és ért is valamihez, akkor egy kis erőbefektetésnek könnyen nemzetközi, otthonról végezhető, jól fizető munka lehet az eredménye.

Bitcoin bányászat

Bitcoint lehet bányászattal is generálni. Amikor a bitcoin új volt, egy sima laptoppal órák alatt lehetett bányászni akár több százat is. Ma már túl nagy a verseny, ezért már nem érdemes sima számítógépekkel próbálkozni. Specializált programozható csippekkel történik a bányászat nagy része, nagy farmokon, olyanok művelik akik nagy pénzt fektetnek bele, olcsón tudnak áramot szerezni, kapnak kedvezményt és/vagy elsőbbséget a gyártóktól, energiát fektettek a hatékony rendszer kiépítésébe… Ráadásul kockáztatnak is, főleg amikor a bitcoin értéke csökken és a megtérülés ideje egyre távolabb kerül.

Ha mindenképpen érdekel a bányászat és nem szeretnél sok pénzt befektetni, de örülnél némi profitnak, akkor vess egy pillantást az altcoinokra ( cryptsy.com/ ). Van sok új altcoin a piacon aminek alig van értéke, kevesen bányásszák. Ha ilyenből bányászol sokat az elején és felmegy az értékük stabil kereskedelem mellett, akkor becserélheted őket bitcoinra. De sok coin nem nyújt valódi innovációt ezért a megjelenés után nem sokkal lefele ívelnek, ezért légy óvatos, mielőtt sok időt fektetsz altcoin bányászatba.